Bulut Güvenlik Devi Wiz, 12 Milyar Dolarlık Değerlemeyle 1 Milyar Dolar Yatırım Kapattı!

wiz bulut sistemi yatırım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wiz, Seri E Turunda 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı ve Değerlemesi 12 Milyar Dolara Ulaştı

2020 yılında kurulan bulut güvenlik platformu Wiz, Seri E yatırım turunda Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners ve Thrive Capital gibi önde gelen yatırımcıların liderliğinde 1 milyar dolar yatırım aldı. Bu turda Greylock, Wellington Management, Cyberstarts, Greenoaks, Howard Schultz, Index Ventures, Salesforce Ventures ve Sequoia Capital gibi yatırımcılar da yer aldı. Bu yeni yatırım ile birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 1.9 milyar dolara ulaştı ve değerlemesi 12 milyar dolara çıktı, böylece Wiz, sektörün en değerli siber güvenlik girişimleri arasında yerini aldı.

Wiz’in Bulut Güvenlik Çözümleri

New York merkezli Wiz, kullanıcılarına AWS, Azure, Google Cloud, OCI ve Alibaba Cloud gibi çeşitli bulut ortamlarından aldığı verileri sürekli izleyerek, olası güvenlik risklerini tespit edip bu riskleri ortadan kaldıran hepsi bir arada bir bulut güvenlik platformu sunuyor. Girişim, tedarik zinciri güvenliği, kod güvenliği ve güvenlik açığı yönetimi gibi 13 farklı çözümü tek bir platformda topluyor.

Kurucular ve Müşteri Portföyü

Girişimi, eski Microsoft çalışanları olan Ami Luttwak, Yinon Costica, Assaf Rappaport ve Roy Reznik kurdu. Kurucu ortak ve CEO Assaf Rappaport, büyümenin müşteriler, çalışanlar, yatırımcılar ve ortaklar sayesinde mümkün olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Wiz’in müşterileri arasında Shell, Wolt, Carrefour, Snowflake, LVMH, BMW, FOX, ASOS, Slack, Morgan Stanley, Colgate ve Palmolive gibi büyük isimler yer alıyor.

Gelecek Planları

Girişim, aldığı bu yeni yatırımla stratejik satın alımlar yapmayı, ekibini büyütmeyi ve ürün geliştirmeyi hızlandırmayı planlıyor. Wiz’in bu adımları, siber güvenlik sektöründe daha da güçlü bir konuma gelmesini sağlayacak.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bulut Güvenlik Devi Wiz, 12 Milyar Dolarlık Değerlemeyle 1 Milyar Dolar Yatırım Kapattı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eticaret Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin