iyzico, Paynet’i 87 milyon dolara satın aldı

iyzico paynet
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin lider fintech’leri arasında yer alan iyzico, iş yerlerine online tahsilat çözümleri sunan Paynet’in %100’ünü 87 milyon dolara satın aldı.

KAP’a gerçekleştirilen bildiriye göre satın alım sözleşmesini geçtiğimiz gün imzalayan taraflar, hisse devrini Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Rekabet Kurulu onayları dahil gerekli yasal süreçlerin tamamlanması ve satın alım sözleşmesinde yer alan koşulların karşılıklı olarak yerine getirilmesini takiben gerçekleştirilecek.

Satın alım bedeli olarak kayıtlara geçen 87 milyon dolara ek olarak, hisse devrinin gerçekleştirileceği tarihte Paynet mali tablolarında bulunan Düzeltilmiş Net Nakit miktarında ödeme de yapılacak. KAP bildiriminde paylaşılan bilgilere göre Paynet mali tablolarında bulunan düzeltilmiş net nakit varlık miktarı 5 milyon doları buluyor.

Net nakit miktarının hisse devrine kadar korunması durumunda satın alımın toplam bedeli yaklaşık 92 milyon dolar olacak. Öte yandan ödeme ise hisse devir tarihinde sözleşmede belirlenecek kur üzerinden Türk Lirası cinsinden nakdi olarak yapılacak.

 

iyzico satıldı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iyzico, Paynet’i 87 milyon dolara satın aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eticaret Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin