Doktar’a Büyük Yatırım: Ulusoy Un’dan 15.7 Milyon TL Destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önde gelen un üreticisi Ulusoy Un, yapay zeka ve IoT tabanlı çözümler geliştiren Doktar’a 15.7 milyon TL yatırım yaparak tarımsal değer zincirini güçlendirmeyi amaçlıyor. 2017 yılında Tanzer Bilgen ve Selim Uçer tarafından kurulan Doktar, çiftçilere uydudan tarla takibi yapma, kaynakları verimli kullanma ve hastalıkları erken tespit etme imkanı sunuyor.

Doktar’ın Teknoloji ile Tarıma Katkıları

Doktar, tarımın çevresel etkisini azaltmayı hedefleyen teknolojik çözümler sunarak endüstrideki verimliliği artırmayı hedefliyor. Şirket, dünya genelinde 60’dan fazla ülkede tarım sektörüne danışmanlık, operasyonel optimizasyon ve pazar içgörüsü sağlıyor.

Doktar’ın Çiftçilere Sağladığı Faydalar

500 binden fazla çiftçi verisi ile güçlendirilmiş ürünler sunan Doktar, çiftçi ilişki yönetimi uygulamaları aracılığıyla toprak verilerini işleyerek tarımsal şirketlere yenilikçi donanım, yazılım ve hizmetler sunuyor. Bu çözümler, çiftçilerin daha sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapmalarını destekliyor.

Ulusoy Un’un Doktar Yatırımı ve Hedefleri

Ulusoy Un, yapılan 15.7 milyon TL’lik yatırımla Doktar’ın %2’lik hissesini elde etti. Şirket, KAP bildiriminde tarımsal gıda faaliyetlerinde büyüme hedeflerinin yanı sıra sürdürülebilir tarımı desteklemek, su tüketimini ve karbon emisyonunu azaltmak amacıyla tarımsal teknoloji yatırımlarına da önem verdiğini belirtti. Ulusoy Un, bu yatırımla onarıcı tarım uygulamaları aracılığıyla iklime dayanıklı ve maksimum verim sağlayan bir tarımsal değer zinciri oluşturmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doktar’a Büyük Yatırım: Ulusoy Un’dan 15.7 Milyon TL Destek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eticaret Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin