Yapay Zeka Destekli Arventek, 1.5 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı!

arventek yatırım aldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arventek, 1.5 Milyon Dolarlık İlk Yatırımını Aldı

İTÜ Çekirdek ve Teknopark İstanbul Cube Incubation girişimi olarak 2020 yılında Merve Mança ve Sedat Mança tarafından kurulan Arventek, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı’nın liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk tur yatırımını başarıyla tamamladı. Yatırım turuna inşaat sektörü profesyonellerinin de aralarında bulunduğu melek yatırımcılar katıldı.

Arventek’in Yapay Zeka Tabanlı Ürünü: RemoteSite

Arventek’in temel ürünü RemoteSite, yapay zeka tabanlı bir otomatik proje ilerleme takip platformu olarak dikkat çekiyor. Platform, dronelarla toplanan verileri kullanarak inşaat projelerini 2D ve 3D gerçeklik modelleri üzerinden izlemeyi sağlıyor. Müteahhitler, müşavirler ve işveren ekipleri için gerçek zamanlı görselleştirme, ilerlemeleri takip etme ve uzaktan kontrol imkanı sunan RemoteSite, hataları azaltarak maliyet tasarrufu sağlamakta ve projelerin her aşamasında anlaşmazlıkları önlemekte büyük rol oynamaktadır.

RemoteSite’ın Uygulama Alanları

RemoteSite, güneş enerjisi tesisleri, demiryolları, karayolları, boru hatları, havaalanları, endüstriyel tesisler ve enerji nakil hatları gibi büyük altyapı projelerinde kritik sorunlara çözüm getiriyor.

Arventek’in Kurucularından Yatırım Turuna Dair Açıklamalar

Arventek’in CEO’su Sedat Mança, “Bu yatırım turu, inşaat sektöründe dijital dönüşümü destekleme hedefimiz için önemli bir adımı temsil ediyor. İnşaat sektörü profesyonellerinin de yatırım turumuz içinde yer alması, globalleşme stratejimizi hızlandıracak. Otomatik proje ilerleme takibinde kategori lideri olma vizyonumuz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

CTO Merve Mança ise, “Müşterilerimize gerçek zamanlı bilgiler ve güçlü operasyonel verimlilikler sunuyoruz. Sektördeki en iyi teknolojiyi geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Geliştirmekte olduğumuz yapay zeka modülümüz, müşterilerimiz için kritik önem taşıyan benzersiz doğruluk ve verim elde etmemizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapay Zeka Destekli Arventek, 1.5 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eticaret Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin