E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü Alan Şirketler: Horoz Lojistik, Fevup Brands ve Rubi Brands

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-ihracat konsorsiyumu statüsü kazanan şirketlerin sayısı hızla artıyor. E-ihracat süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi amacıyla oluşturulan bu konsorsiyumlar, firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ticaret Bakanlığı’nın e-ihracatın toplam ihracat içindeki payını yüzde 1,5’tan yüzde 10’a çıkarma hedefi doğrultusunda sağlanan e-ihracat destekleri, gerekli şartları yerine getiren şirketlere “e-ihracat konsorsiyumu” statüsü verilmesiyle ivme kazanıyor.

Ticaret Bakanlığı, 29 Ağustos 2024 tarihinde üç şirkete daha e-ihracat konsorsiyumu statüsü verdi. Bu statüye kavuşan yeni şirketler arasında Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., Fevup Brands E-Ticaret ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., ve RubiBrands Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. yer alıyor. Böylece, e-ihracat konsorsiyumu statüsü alan şirketlerin sayısı 9’a yükselmiş oldu.

E-İhracat Statüsü Alan Şirketler: Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği şartları sağlayarak “e-ihracat konsorsiyumu” statüsünü kazanan şirketlerin sayısı 9’a ulaştı. Bu prestijli statüyü ilk olarak Mega Merchant E-Ticaret Satış ve Pazarlama A.Ş. almıştı. E-ihracat konsorsiyumu statüsü kazanan diğer şirketler ise şöyle sıralanıyor:

  1. Mega Merchant E-Ticaret Satış ve Pazarlama A.Ş.
  2. Exporgin Dijital Teknolojiler Ticaret A.Ş.
  3. BiggBrands E-Ticaret Hizmetleri ve İhracat A.Ş.
  4. Asır Group İhracat A.Ş.
  5. Turkish Souq Sanal Market Teknoloji ve Ticaret A.Ş.
  6. DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.
  7. Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.
  8. Fevup Brands E-Ticaret ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.
  9. RubiBrands Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş.

Fevup Brands’tan Açıklama: Fevup Brands, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan e-ihracat konsorsiyumu statüsü almanın gururunu yaşıyor. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu süreçte bizlere rehberlik eden T.C. Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı Sayın Hasan Önal’a ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’ndeki değerli uzmanlara teşekkür ederiz. Bu statü ile e-ticaret özelinde sağlanan devlet desteklerinden faydalanarak, faaliyetlerimizi daha büyük ölçeklerde yürütme fırsatı bulacağız. Dijital pazarlama destekleri, yurtdışı pazaryeri entegrasyonu ve daha birçok alandaki desteklerle ülkemizin ihracat hedeflerine katkıda bulunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. 2028 yılı itibariyle e-ihracatın, toplam ihracatımızdaki payını %10’a çıkarmak ve 40 milyar dolar hedefini yakalamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” denildi.

E-İhracat Konsorsiyumu Nedir? E-ihracat konsorsiyumları, firmaların sınır ötesi e-ticaret ve e-ihracat yapmalarını kolaylaştıran platformlardır. Bu konsorsiyumlar, firmalara mali teşvikler, pazar araştırma desteği, lojistik ve depolama hizmetleri gibi önemli avantajlar sunar. Ayrıca, uluslararası alıcılar ve pazaryerleri nezdinde güven artırıcı bir unsur olarak öne çıkar. Konsorsiyumlar, firmaların sınai olmayan ürünlerini yurt dışı pazarlara entegre ederken, depolama, dağıtım ve iade yönetim süreçlerini de üstlenir. Ayrıca, marka koruma, dijital pazarlama ve çoklu dilde müşteri ilişkileri gibi hizmetlerle firmaların uluslararası pazarlarda başarılı olmalarını destekler.

E-ihracat konsorsiyumu statüsü kazanmak isteyen şirketlerin Türkiye’de kayıtlı olması, ödenmiş sermayesinin 5 milyon TL’den fazla olması, yöneticilerinin mali suçtan mahkûmiyetinin bulunmaması ve diğer yasal gereklilikleri yerine getirmesi gerekmektedir. Başvurular, Ticaret Bakanlığı tarafından yılın belirli dönemlerinde kabul edilmekte ve Bakanlığın onayı ile statü kazandırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü Alan Şirketler: Horoz Lojistik, Fevup Brands ve Rubi Brands

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eticaret Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin